Sabun Mandian Herba

Rated 4.73 out of 5 based on 11 customer ratings
(11 customer reviews)

RM30.00

Category:

Description

Sabun Mandian Herba Dear Ibu mengandungi 9 ramuan semulajadi yang sesuai untuk ibu hamil dan berpantang. Ia juga bebas dari bahan ‘paraben’ yang selamat untuk digunakan oleh para ibu.Β 

Bahan-bahan yang digunakan adalah:

  • Kunyit
  • Madu
  • Temulawak
  • Bijirin Gandum
  • Halia
  • Serai
  • Kayu Manis
  • Jintan Hitam
  • Minyak Kelapa

Antara khasiat yang diperolehi dari sabun herba ini adalah

  • Mencegah tanda regangan kulit
  • Membantu melembutkan kulit
  • Membantu mengeluarkan angin dalam badan
  • Melegakan kulit dan kegatalan akibat kesan regangan
  • Menyingkirkan bau badan
  • Melegakan lenguh-lenguh badan

Cara yang berkesan penggunaan sabun herba dear ibu

Mandi dan sabun seperti biasa, cuma setelah badan di sabun dengan menggunakan sabun herba Dear Ibu ini, biarkan selama 2-3 minit agar khasiat dapat meresap ke dalam tubuh badan. Dan selepas itu baru dibilas dengan air.

11 reviews for Sabun Mandian Herba

  1. Rated 5 out of 5

    Lia

    Saya suka. πŸ‘πŸ‘πŸ‘

  2. Rated 5 out of 5

    Aimi Hanisah Binti Mohamad

    Salam,
    Semenjak guna produk mandian herba Dear Ibu ni badan sy sudah berkurangan angin..sebelum ni badan sy slalu sakit2 disebabkan angin dalam badan..kini semuanya alhamdulillah. Setelah seminggu menggunakan produk ni sudah menampakkan kesan dan prubahan positif. Saya sgt puas hati dan akan meneruskan penggunaan produk ini πŸ€—. Terima kasih

  3. Rated 5 out of 5

    Nora Abu Bakar

    Maaf la nk bgitau..sejak seminggu sy pakai sabun Dear Ibu ni,Alhamdullillah badan sy dah semakin kurang angin..sebelum ni badan mmg byk angin..so sekarang badan pun rasa ringan dan segar je..πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„..Thanx Dear Ibu sbb kenalkan sabun herba ni..sy sgt2 syorkan utk ibu2 yg sedang hamil dan berpantang utk try sabun ni…BEST!!!! 😊😊

  4. Rated 4 out of 5

    Puan Anis

    Best guna sabun dear ibu ni, gatal2 di badan dah hilang.. sejak mengandung tetiba naik jerawat badan.. now lepas guna sabun ni, jerawat badan pun hilang.. + skrg sekarang angin pun asyik keluar jer.. tqqq sabun dear ibu..

  5. Rated 4 out of 5

    Zafira (verified owner)

    Alhamdulillah..tengah preggy kulit badan saya sensitif..penggunaan sabun ni memberi keselesaan pada saya seharian bekerja..sabun ni serasi dengan kulit saya

  6. Rated 4 out of 5

    Jue

    Saya ada masalah eczema dan susah utk mencari sabun mandi yang sesuai. Tapi dengan sabun mandian dear ibu ni eczema saya semakin kurang dan menjadikan kulit saya semakin lembut.

  7. Rated 5 out of 5

    Zuria Ashura Zulkifli

    Assalamualaikum,
    Sebelum ni bila saya prengnant sy kurang mengalami masalah kulit. Sekarang prengnant untuk anak ke-tiga ni saya mengalami kulit gatal dan sakit-sakit sendi yang agak teruk. Setelah saya menggunakan sabun ini hampir sebulan, alhamdulillah kegatalan pada kulit dan sakit-sakit sendi saya semakin berkurangan. Thank you dearibu for producing a great product! Love it!

  8. Rated 5 out of 5

    lin

    Assalammualaikum,
    Walaupun saya tak mengandung or berpantang, mula2 saya cuba sabun ni sebab selalu segugut and rasa perut kembung masa period. Alhamdulillah, saya dapat rasakan perubahan period lancar dan takde darah berketul. Perot pon dah tak rasa buncit. Ni dah masuk sabun ke-4 saya repeat , dan saya amalkan especially masa period.

  9. Rated 5 out of 5

    Mak pantang anak pertama

    Hi. Saya guna masa pantang hari tu. Asik la terkentut2. Sampai segan la dengan suami. Orang cakap kentut tu elok. Hopefully elok la. Sebab kentut kadang macam berturut. Harap admin blur kan nama Saya. Segan la sayaaaaa

  10. Rated 5 out of 5

    Ayunasha

    Assalamualaikum, Saya sangat berpuas Hati selepas mencuba sabun dear Ibu ni, Saya mengalami gatal-gatal Yang Teruk di kaki pada Waktu Malam selepas melahirkan Anak Yang pertama. Selepas Beberapa Kali menggunakan sabun dear Ibu Ini Alhamdulillah kegatalan di kaki Saya berkurangan Dan semakin Hari semakin Pulih seperti sedia kala malah semakin lembut. Saya Amat berpuas hati. Terima Kasih sabun dear Ibu.

  11. Rated 5 out of 5

    Lya sweets

    DEAR IBU β€οΈπŸ˜˜πŸ‘πŸ» SABUN PANTANG BUANG ANGIN

    Sabun dlm pantang yang jadi favorite iols ialah sabun by DEAR IBU. Pertama sebab paling senang untuk digunakan. Dan kesan pada kulit tu boleh dikatakan serta-merta kulit terasa lembut dan mulus. Yang halus yang tulus. Yang mulus yang kudus. Ewah! πŸ˜πŸ‘πŸ»
    .

    Tau je la kan ibu yang berpantang ni selalu je rasa sejuk-sejuk je, bila pakai, ada rasa warm je pada kulit. Rasa selesa sangat masa pakai dan selepas bilas. Lagi selesa kalau ada orang tolong sabunkan badan ko masa tu. Lepas tu, nak lagi selesa lepas sabun tu ko tidur terus. Ammahh! Keindahan terasa dunia ni. .

    Tips: Sapu lama2 area Perut pastu phew! Kentut saje Sbb sabun ni sgt lah bagus buang angin. Mana2 ibu yg masa preggy angin byk dlm badan! Seriously kuar dgn lawasnya all angin dlm badan! Mmg torbaekkkπŸ‘πŸ»πŸ˜ .

    Highly recommended to all ibu2 yg dlm pantang.πŸ‘πŸ»πŸ₯° badan selesa berpantang pon happy je! Insyaallah βœŒπŸ»πŸ€²πŸ»πŸ’‹ #sabundearibu
    #lawasangin
    #keperluanibuberpantang
    #sabunherbal
    #highlyrecommended

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *